כניסה
למנויות
צרו קשר

תבשיל עדשים שחורות

תבשיל עדשים שחורות במינימום מאמץ ומקסימום הצלחה!

רכיבים:
בצל
גזר
זוקיני
כוס עדשים שחורות שהושרו לילה עד 24 שעות (אפשר ללא השרייה אך אין ספק שעדיף להשרות ועדיף כיפליים להנביט ????)

אופן הכנה:
מטגנים בצל קצוץ עם כף שמן עד שישחים מעט (אפשר להוסיף מים לאידוי במקום תוספת שמן)
מוסיפים קוביות קטנטנות של גזר וזוקיני ואחרי 2-3 דקות מוסיפים ככוס מים לאידוי עד שהגזר יתרכך מעט יחד עם גבעול סלרי שיוסיף טעם וריח משגעים.
מוסיפים את העדשים וככוס עד כוס ורבע מים רותחים.
מתבלים במלח ומעט פלפל שחור, כמון ופפריקה מתוקה.
מביאים לרתיחה ומבשלים כשהסיר מכוסה על להבה קטנה עד שיספגו המים (כ 12 דקות לעדשים שהושרו 24 שעות או כ 20 דקות לעדשים עם חצי שעת השרייה אך בהחלט עדיף להשרות יותר ואם העדשים מונבטות אז 7-8 דקות בהחלט יספיקו)

כל 2/3 כוס עדשים מבושלות = מנת חלבון.
כוס עדשים מבושלות = מנה וחצי חלבון.
2 כוסות עדשים מבושלות = 3 מנות חלבון.

יש גם את הגזר כך שלא חייבים להוסיף פחמימה לארוחה אך אפשרי אם נרצה.

אהבת? נשמח לשמוע על כך!
יש לך מתכון הצלחות שתשמחי להפיץ? שתפי אותנו!
 

להאמין. לפעול. להגשים.